Kõrvitsaküpsised valge šokolaadi, pähkli- ja karamellitükkidega

Mina ei arvanud neist küpsistest eriti midagi, mees ka mitte, aga külalised kiitsid väga. Sõbranna arvas lausa, et need ühed parimad küpsiseid, mis ma kunagi teinud :D No võta siis näpust. Kindlasti tasuks neid aga proovida juba sel põhjusel, et neisse on sisse peidetud kõrvits! Maitset tunda ei jää, aga imeilusa kollase värvi saavad küpsised küll just tänu kõrvitsale. Küpsised on pehmed, kuid sisse on üllatuseks pandud krõmpsud šokolaadi- ja pähklitükid. Daim kippus karamellile omaselt küpsemise käigus välja sulama ja inetult ära kõrbema.

Idee siit.

u 12 tk (439 kcal/100 g)

2018-12-31 15.19.22.jpg

  • 50 g võid, toasooja
  • 45 g suhkrut
  • 1 munakollane
  • 50 g riivitud kõrvitsat
  • 90 g nisujahu
  • 0,5 tl soodat
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 0,25 tl kaneeli
  • 50 g valget šokolaadi
  • 40 g Daimi šokolaadi
  • 25 g India pähkleid

Vahusta või suhkruga, lisa segades juurde munakollane ja kõrvits. Sega kuivained omavahel ning lisa võisegule. Haki valge šokolaad, Daim ja pähklid väiksemateks tükkideks ning sega tainasse. Lase tainal külmkapis vähemalt tunnike maitsestuda (nii on lõpptulemus krõbedam). Seejärel vormi käte vahel tainast pallikesed, laota need ahjuplaadile ning suru lamedamaks. Küpseta 180 kraadi juures 10 min kuni 14 minutit.

2018-12-31 15.09.42.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s