Pähkline üleööpuder

Suutsin esimest korda elus toidu sisse liialt apelsinikoort lisada, nii et pudrul oli veidi kibe maitse. Muidu aga meeldis. Teinekord prooviks moosi asemel muid lisandeid. Selle retsepti järgi ei jäänud pähkli(või) maitset üldse tunda :(

Idee raamatust “Teejuht makrotoitainete maailmas”.

ühele (puder 88 kcal/100 g; moos 72 kcal/100 g)

2018-12-31 12.14.42.jpg

Puder:

  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 80 ml kookospiima (kasutasin mandlipiima)
  • 2 spl vett
  • 5 g chia-seemneid
  • 70 g banaani
  • 5 g maapähklivõid
  • 5 g maapähkli valgupulbrit
  • 0,5 tl riivitud apelsinikoort
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut, kaneeli ja soola

Sega kaerahelbed kookospiima, vee ja chia-seemnetega, lisa kahvliga purustatud banaan, maapähklivõi ja valgupulber. Lisa apelsinikoor, vanillisuhkur, kaneel ja sool ning sega korralikult läbi. Tõsta kaussi ootele.

Moos:

  • 65 g mustikaid
  • 1/3 tl chia-seemneid
  • 1 spl apelsinimahla
  • 0,5 tl riivitud apelsinikoort
  • 0,5 tl vanillisuhkrut

Kuumuta mustikaid ja chia-seemneid apelsinimahlaga, lisa apelsinikoor ja vanillisuhkur, sega läbi ning tõsta pudrusegule. Lase üle öö külmkapis maitsestuda ja taheneda.

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s