Rukkijahust ja kartulist muretainapõhjal juustu-köögiviljapirukas

Pirukas ise on imelihtne, aga ma suutsin selle liiga väiksesse vormi teha, nii et täidis ei mahtunud korralikult ära ja suur osa sellest jäi alles. Seega üritage kindlasti võtta pigem ümar ja suurem vorm. Sest mida rohkem seda pirukat tuleb, seda parem. Külalised sõid lausa mitu tükki järjest. Sisu on nii mõnusalt mahlane, et tainas kippus veidi läbi vettima, aga muid etteheiteid küll pole.

Idee ajakirjast Oma Maitse.

242 kcal/100 g

2018-12-31 18.37.59.jpg

Põhi:

  • 150 g keedetud kartuleid, koorituna
  • 100 g võid
  • 150 g rukkijahu
  • 0,5 tl soola
  • veidi vett

Täidis:

  • 1 keskmine suvikõrvits (mul mahtus 100 g)
  • 2 keskmist tomatit (mul mahtus 175 g)
  • 200 g kitsejuustu (kasutasin fetat; mul kulus 150 g)
  • soola, pipart
  • kuivatatud ürte (tüümian, pune, basiilik)
  • 2 muna
  • 200 ml vahukoort (mul kulus u 140 g)

Töötle keedetud kartulid, tükeldatud või ja rukkijahu koos soolaga ühtlaseks massiks. Vajaduse korral lisa veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning laota võiga määritud pirukavormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 10 min kuni 15 minutit, kuni tainas on kuldpruun.

Laota eelküpsetatud taina peale vaheldumisi tomati-, suvikõrvitsa- ja juusturattad. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale ürte. Klopi munad lahti, sega koorega ning kalla sellega pirukas üle. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt.

2018-12-31 18.37.13.jpg2018-12-31 18.38.38.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s