Hõrgud mandlijahuga piparkoogid

Need piparkoogid tulevad pigem küpsiste moodi. Piparkoogi maitset ja tekstuuri neil eriti pole. Retsepti järgi tehes jäävad need ahjus päris pehmeks. Pikemalt ahjus hoides on siiski võimalik ka mingi krõbedus saavutada. Rullimine oli paras piin, sest tainas oli väga mure. Vürtse tasuks kindlasti rohkem lisada!

Idee siit.

u 600 g (475 kcal/100 g)

2019-01-04 17.46.38.jpg

  • 100 g mett (panin pooleks suhkrusiirupiga)
  • 75 g pruuni suhkrut
  • 1 spl piparkoogimaitseainet
  • 0,75 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 spl kaneeli
  • 1 tl likööri
  • 125 g võid
  • 1 muna
  • 1 tl söögisoodat
  • 200 g nisujahu
  • 100 g mandlijahu

Sulata paksupõhjalises potis mesi ja suhkur. Lisa vürtsid ja liköör. Tõsta pott tulelt ja viska juurde tükeldatud või, sega kuni või on sulanud. Klopi juurde muna. Sega sooda, nisujahu ja mandlijahu omavahel ning lisa järk-järgult. Sega tainas ühtlaseks. Keera kilesse ja jäta ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Rulli tainas jahusel laual laiali. Lõika piparkoogivormidega kujundid. Laota kujundid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.

2018-12-28 11.19.20.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s