Tatrajahust gluteenivabad piparkoogid

Gluteenivabade piparkookidega on alati sada häda, aga need tulid päris hästi välja. Tainas oli lihtsasti rullitav. Samas rullisin selle vist liiga õhukeseks, sest 10 minutit ahjus oli liig mis liig ja kõrvestasin osad piparkoogid korralikult ära :( Tatrajahu mekk jääb piparkookidel tunda ja need tulid veidi kuivad, kuid samas on need nii mõnusalt krõbedad, et anname andeks. Vürtse lisaks veel julgemalt.

Idee siit.

u 500 g (455 kcal/100 g)

2019-01-04 17.47.12.jpg

  • 100 g võid
  • 140 g tumedat suhkrusiirupit
  • 1 spl piparkoogimaitseainet
  • 1 muna
  • 200 g toortatrajahu
  • 50 g mandlijahu
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 0,75 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola

Sulata kastrulis või koos siirupiga. Lisa sinna ka piparkoogimaitseaine ning sega juurde muna. Sega jahud küpsetuspulbri, kakao ja soolaga. Ühenda omavahel jahusegu ja või-siirupisegu. Sega tainas ühtlaseks, vormi palliks, tõsta toidukilesse ja aseta paariks tunniks külmkappi.

Rulli tainas jahusel pinnal lahti, lõika meelepärased kujundid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kuni 200 kraadi juures u 10 minutit, kuni piparkoogid on küpsed, kuid mitte pruunistunud.

2018-12-28 11.19.14.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s