Kirju Koer piparkookidega

Kel jõuludest veel piparkooke üle, võib seda Kirjut Koera proovida. Piima tasuks küll vähem lisada, sest kook tuli veidi liiga vedel ja isegi pärast külmkapis tahkumist ei püsinud see väga hästi koos.

Idee siit.

321 kcal/100 g

2019-01-07 17.40.42.jpg

  • 200 g piparkooke
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g metspähkleid
  • 125 g võid
  • 1 dl piima
  • 65 g suhkrut
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 3 spl apelsinimarmelaadi (panin 60 g marmelaaditükke)

Purusta piparkoogid kaussi. Lisa kuivatatud jõhvikad ja hakitud pähklid. Sega hoolega läbi.

Sulata või, lisa piim, suhkur ja kakaopulber. Sega läbi, lisa apelsinimarmelaad ja lase jahtuda. Kuna kasutasin marmelaaditükke, lisasin need koos jõhvikate ja pähklitega purustatud piparkookidele.

Vala vedelik kaussi ülejäänud ainetele ja sega korralikult läbi. Kummuta mass toidukilele, suru tihedalt kokku ja vormi rulliks. Keera toidukilesse ja pane vähemalt 4 h kuni 5 tunniks, veel parem aga terveks ööks külmkappi.

2019-01-07 17.40.34.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s