Ühe poti roog – riis, kana ja basiilik

Sellest aastast alates postitan vaid retsepte, mis on küllalt head, et korduvalt teha. Ehk neid ei saa olema palju. Nüüd olen aga dilemma ees. Tegin mehele tööle selle roa, mis minu meelest oli lihtne ja maitsev, aga tema meelest suhteliselt igav. Et kas siis postitada või mitte? :D Aga kuna mulle ühe ampsu põhjal ikkagi meeldis, siis läheb see postitus üles. Vastupidiselt boršile, mis õhtuks valmis ja vaid mehele meeldis :D

Idee siit.

neljale-viiele

2019-01-06 14.30.11.jpg

  • 600 g broilerikintsuliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 punane paprika
  • 1 spl oliiviõli
  • soola, pipart
  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 225 g keetmata riisi
  • 4 dl puljongit
  • 1 spl võid
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 10 g värsket basiilikut, hakituna
  • 10 g värsket tilli, hakituna
  • 1 tl sinepit
  • 150 g külmutatud herneid

Tükelda kanaliha väiksemateks tükkideks. Haki sibul, purusta küüslauguküüned ning tükelda paprika. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ning pruunista kanaliha, maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa ka peekoniribad, sibul, küüslauk ja paprika ning kuumuta kõik korralikult läbi. Seejärel lisa segades ülejäänud ained (v.a herned) ning lase kaane all madalal kuumusel roal u 30 min kuni 35 minutit valmida, vahepeal sega kindlasti paar korda (minul sai roog juba u 20 minutiga valmis). 10 minutit enne valmimist sega juurde herned. Kui toit on valminud, siis maitsesta lõplikult ning serveeri.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s