Jõhvika fudge

Ei olnud varem julgenud koorekaramelli teha, sest enamasti eeldab see kondenspiima pikalt keetmist. Kujutan juba ette, kuidas mul see gaasipliidiga õnnestub (loe: ei õnnestu) :D Siinses retseptis on aga kasutatud keedetud kondenspiima ja valmistuskäik on seega väga lihtne. Tulemus sai üle ootuste hea. Kergelt hapuka maitse tõttu ei saa tõesti aru, kui rammus maius see on…ning järjest on võimalik ära süüa liiga palju tükke :D Enda peal järele proovitud. Ainus feil oli see, et suutsin valget šokolaadi liialt kuumutada ja rasv eraldus sellest. Õnneks lõpptulemust see ära ei rikkunud.

Idee siit.

447 kcal/100 g

2019-01-10 17.05.47.jpg

  • 1 spl mett
  • 2 spl vett
  • 100 g jõhvikaid (kasutasin punaseid sõstraid)
  • 70 g keedetud kondenspiima
  • 50 g võid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 300 g valget šokolaadi
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g kooritud pistaatsiapähkleid

Vooderda u 20 cm x 20 cm suurune vorm fooliumiga.

Pane mesi, 2 spl vett ja jõhvikad potti, kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni ning lase podiseda, kuni segu pakseneb (u 10 minutit). Tõsta tulelt, sega juurde kondenspiim, või, vanillisuhkur ja sool. Seejärel lisa hakitud šokolaad ja sega ühtlaseks. Vajaduse korral kuumuta potti veel natuke, kuni šokolaad on sulanud. Lisa 2/3 jõhvikatest ja pähklitest. Kalla saadud segu fooliumiga vooderdatud vormi, puista peale ülejäänud pähklid ja jõhvikad.

2019-01-10 16.57.26.jpg

Jäta vorm külmkappi paariks tunniks tahenema (võid kiirendada protsessi ja kasutada ka sügavkülma), võta välja ja lõika u 3 cm × 3 cm ampsud. Säilita komme külmkapis!

2019-01-10 17.01.28.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s