Krõbedad pirukad juustu, singi ja vutimunadega

Tegin mehele sünnipäevahommikuks sellised pirukad ja ta fännas neid täiega! Need on ju ideaalne hommikusöök: muna, peekon ja juuuust :D Endale tegin ühe ilma peekonita ka, aga peekoniga on ikka parem :P

Idee siit.

10 tk (329 kcal/100 g)

2019-01-13 11.30.02.jpg

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 125 g meelepärast juustu (kasutasin Cheddarit)
  • 60 g hapukoort
  • 1 tl kuivatatud punet vm ürte (kasutasin kuivatatud karulauku)
  • 2 tl sinepit
  • 120 g (tükeldatud) suitsusinki, peekonit või suitsuvorsti
  • 10 vutimuna
  • värskeid ürte või hakitud maitserohelist peale puistamiseks (kasutasin rohelist sibulat)

Sulata tainas ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika kümneks ühesuuruseks ruuduks. Lõika terava noaga iga tainaruudu äärest u 0,5 cm kauguselt sellele n-ö raam ümber, kuid ära tainast lõpuni läbi lõika. Torka tainas raami sees kahvliga tihedalt läbi.

Riivi juust ja sega see läbi hapukoore, pune ja sinepiga. Määri segu lusikaga tainaruutude sisse, aseta peale suitsuvorsti- või peekoniviilud või tükeldatud sink ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.

Võta plaat ahjust ja aseta iga ruudu keskele üks vutimuna (võid keskosa enne pisut alla vajutada, kui see on liigselt kerkinud). Tõsta ahjuplaat ahju tagasi ja küpseta veel u 5 minutit kuni munavalge on tahenenud ning taina ääred kuldpruunid ja krõbedad. Puista peale ürte või maisterohelist ning naudi kohe. Pirukas on parim soojalt.

2019-01-13 11.30.20.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s