Soojad ahjuleivad kodujuustuga

Nende leibade puhul tasuks kindlasti kasutada paksemaid leivaviile, mitte nt uut eriti õhukest Rukkipala palaleiba, sest see vettib ahjus lihtsalt läbi. Muhu leivast lõigatud paksemad viilud aga sobisid hästi. Muhu leiva koorik muutus ahjus eriti mõnusalt krõbedaks ka. Nii et täitsa mõnusad soojad leivad. Mees aga arvas, et saiaga oleks paremini sobinud. Ei saa nõustuda :D

Idee siit.

230 kcal/100 g

2019-01-13 16.25.33.jpg

  • 330 g Farmi koorega kodujuustu (ostsin kogemata hapukoorega versiooni)
  • 200 g riivitud juustu (sobib tavaline juust, aga ka sinihallitus-, suitsujuust vms; kasutasin Cheddarit)
  • 2 spl majoneesi
  • soola, pipart
  • 8 viilu leiba või palaleiba (mul kulus 9 viilu; 300 g)
  • u 100 g tomativiile

Sega omavahel kodujuust ja riivitud juust koos majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik läbi ja määri ühtlase kihina leibadele. Tõsta igale leivale tomatit. Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 min kuni 20 minutit, kuni kate on parajalt kuldpruun ja juust sulanud.

2019-01-13 16.25.26.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s