Prantsuse sibulasupp

Selle retsepti jaoks on vaja palju kannatust ja mul seda teadagi pole. Üritasin sibulaid ahjus valmistada ja pärast 1,5 h tundi andsin alla. Ehk karamelliseerunud sibulaid ma paraku ei saanud. Siiski oli supp üle ootuste hea. Eriti just, kui krõbe juustusai sinna sisse torgata. Müstika. Mees jälestab vettinud saia, nii et temale paraku selline serveerimine ei sobinud ja ta sõi saiu lihtsalt kõrvale.

Idee siit.

kuuele (ilma saiata 45 kcal/100 g)

2019-01-18 18.41.42.jpg

  • 35 küüslauku
  • 1,5 kg sibulaid
  • 3 dl valget veini
  • 3 spl võid
  • 1,5 tl suhkrut
  • soola, pipart
  • 2250 ml puljongit (panin 1,5 l)
  • 9 petersellivart ja 15 tüümianioksa (panin 3 tl Prantsuse ürdisegu)
  • 3 loorberilehte

Koori ja purusta küüslauguküüned noaga lapiti peale vajutades. Viiluta kooritud sibulad õhukesteks viiludeks. Aseta aedviljad koos veini ja võiga paksema põhjaga potti või suuremale pannile, maitsesta suhkru, soola ja pipraga.

Aseta kaas potile peale nii, et see on ühest äärest pisut lahti ja küpseta madalal kuumusel u 1 h. Eemalda kaas, lase aeg-ajalt segades veel u 20 minutit küpseda, kuni sibulad on pehmed ja kuldsed. Lisa puljong ja maitsetaimed (petersell, tüümian ja loorber), mille võid omavahel pundiks kokku siduda. Lase supil keema tõusta, alanda kuumust ja keeda õrnalt podisedes u 20 minutit. Eemalda maitsetaimed ja maitsesta supp veel pipraga, vajaduse korral lisa ka soola.

Kõrvale valmista meelepärases koguse juustusaiu (ma tegin terve paki Fazer Finest 5-vilja täistera röstsepikut, millele kulus u 250 g Cheddar riivjuustu). Rösti saiaviilud ahjuplaadil ära, hõõru poolitatud küüslauguga ühelt poolt, puista sama pool üle riivitud juustuga ja grilli ahjus seni, kuni juust on kergelt kuldne ja pisut mullitab. Seejärel tõsta supp kaussidesse, aseta iga kausi peale üks krõbe juustuga saiaviil, suru pisut supi sisse ja naudi kohe.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s