Kartuligalett tilli-küüslaugupestoga

Ei hakanud seekord ise pestot kõrvale valmistama, vaid kasutasin poe oma. Eriti palju enda tükile peale ei määrinud, vaid eelistasin galetti värske tomatiga süüa. Kindlasti soovitan seda kõigile kartuli- ja juustusõpradele. Galeti servad küpsevad ahjus eriti vastupandamatult krõbedaks!

Idee siit.

166 kcal/100 g

2019-01-20 18.09.08.jpg

Kartuligalett

  • 400 g värskeid pestud, koorimata kartuleid (mul kulus 700 g)
  • 100 g parmesani juustu (mul kulus 175 g)
  • 95 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • soola, pipart

Tilli-küüslaugupesto

  • 60 g (suur peotäis) tilli
  • 20 Kreeka pähklit
  • 2 sl sidrunimahla
  • 4 küüslauguküünt
  • u 150 ml oliiviõli
  • maitse järgi soola ja musta pipart

Lõika kartulid hästi õhukesteks viiludeks. Viilude paksus võiks olla u 1,5 millimeetrit. Riivi parmesan. Määri 28 cm lahtikäiva vormi põhi ja servad võiga. Lao kartulid ringiratast vormi, servad võivad kergelt üksteise peal olla. Puista iga kihi vahele riivitud parmesani, hakitud sibulat ja küüslauku. Võid raputada kartulitele ka veidi soola ja pipart. Puista juustu ka kõige peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 45 minutit, kuni galett on pealt kuldne ja krõbe ning seest pehme. Valmis galetist peaks keskelt kahvel suuremat vastupanu osutamata kenasti läbi minema. Lase 5 min kuni 10 minutit pärast ahjust võtmist jahtuda. Eemalda vorm ja tõsta galett serveerimisalusele.

Tilli-küüslaugupestoks töötle kõik selleks vajaminevad ained köögikombainis kastmeks. Õli kogust reguleeri selle järgi kui paksu/vedelat pestot soovid.

Kartuligalett maitseb kõige paremini otse ahjust tulnuna, kuumalt. Juurde paku tilli-küüslaugupestot ja värsket salatit.

2019-01-20 18.21.21.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s