Tofuga Aasia supp Tom Kha ainetel

See supp tuli mu jaoks küll pisut happeline ja vürtsikas (ning seda ilma sidrunimahla ja tšillit lisamata ehk Santa Maria maitsesegus on rohkelt maitset), aga pean ära mainima, et Tom Kha suppi on väga lihtne vegeks teha. Ehk kana asendamine tofuga toimis imeliselt. Isegi mees ütles, et ta isegi eelistab tofut kanale! Suppi tuleb mõnusalt suur laar, millega saab terve küla ära toita :D

Idee siit.

kaheksale (56 kcal/100 g)

2019-01-22 18.07.14.jpg

  • 430 g šampinjone
  • 775 g tofut
  • 300 g rohelisi koos kaunadega herneid (kasutasin suhkruherneid)
  • 440 g tomateid
  • 140 g sibulat
  • 15 g ingverit
  • 1 spl oliiviõli
  • 2 pakki (60 g) Tom Kha maitsesegu
  • 1,7 l puljongit (panin 1,4 l)
  • 200 g peenikesi riisinuudelid
  • 800 ml (lahjat) kookospiima
  • 1 tl suhkrut

Viiluta seened. Tükelda ka tofu suupärasteks tükkideks.

Tükelda köögiviljad ja haki ingver peeneks.

Esmalt pane kuuma potti veidi õli ja prae seened küpseks. Eemalda potist.

Lisa potti sibulad ning alanda kuumust, sest sibul ei tohi pruunistuda. Prae pidevalt segades paar minutit, seejärel lisa tomatid, tofu ja ingver, kuumuta veel mõned minutid. Lisa potti Tom Kha maitsesegu ning kohe seejärel puljong.

Kui supp on keema tõusnud, lisa supile riisinuudlid ja herned. Keeda veel mõned minutid ning sega supi sisse kookospiim. Vajaduse korral maitsesta suhkruga. Serveerides tõsta supi peale ka eelnevalt praetud seeni. Mina segasin kõik koostisosad kokku.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Tofuga Aasia supp Tom Kha ainetel

  1. Pingback: Vürtsikas supp krevettide ja kookospiimaga | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s