Koogi nimes oli algselt ka sõna “parim”, kuid nii hea see nüüd ka polnud. Eelmise nädala keeks vaimustas palju rohkem. Tekstuurilt tuleb kook nätske, maitselt väga magus. Nii et peale tehtud hapu toorjuustukaste sobib sinna väga hästi. Püsib pikalt mahlasena, nagu kõrvitsaküpsetised ikka.
Idee siit.
349 kcal/100 g
- 200 g kõrvitsapüreed
- 2 muna
- 180 g suhkrut
- 90 g rapsiõli
- 40 g maitsestamata jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl piparkoogimaitseainet
- 180 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 150 g šokolaadi (panin 100 g tumedat ja 50 g valget)
Katteks:
- 200 g toorjuustu
- 30 g suhkrut
- 15 ml sidrunimahla
Sega kokku kõrvitsapüree, munad, suhkur, õli, jogurt, vanillisuhkur, maitseained, jahu, küpsetuspulber ja sool ehk kõik peale šokolaadi.
Tükelda šokolaad pisikesteks tükkideks. Lisa ka šokolaad tainale.
Võita 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi ääred, pane põhja küpsetuspaber ja vala tainas vormi.
Küpseta 175 kraadi juures umbes 25 min kuni 35 minutit, olenevalt ahjust. Küpsust saad tikuga testida.
Sega kokku toorjuust, suhkur ja sidrunimahl ning mri lohakalt koogile. Säilita külmkapis, nii säilib see seal vähemalt nädala.