Šokolaaditükkidega kõrvitsakook

Koogi nimes oli algselt ka sõna “parim”, kuid nii hea see nüüd ka polnud. Eelmise nädala keeks vaimustas palju rohkem. Tekstuurilt tuleb kook nätske, maitselt väga magus. Nii et peale tehtud hapu toorjuustukaste sobib sinna väga hästi. Püsib pikalt mahlasena, nagu kõrvitsaküpsetised ikka.

Idee siit.

349 kcal/100 g

2019-01-24 17.55.26.jpg

  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 2 muna
  • 180 g suhkrut
  • 90 g rapsiõli
  • 40 g maitsestamata jogurtit (kasutasin Alpro kookosjogurtit)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 180 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 150 g šokolaadi (panin 100 g tumedat ja 50 g valget)

Katteks:

  • 200 g toorjuustu
  • 30 g suhkrut
  • 15 ml sidrunimahla

Sega kokku kõrvitsapüree, munad, suhkur, õli, jogurt, vanillisuhkur, maitseained, jahu, küpsetuspulber ja sool ehk kõik peale šokolaadi.

Tükelda šokolaad pisikesteks tükkideks. Lisa ka šokolaad tainale.

Võita 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi ääred, pane põhja küpsetuspaber ja vala tainas vormi.

Küpseta 175 kraadi juures umbes 25 min kuni 35 minutit, olenevalt ahjust. Küpsust saad tikuga testida.

Sega kokku toorjuust, suhkur ja sidrunimahl ning mri lohakalt koogile. Säilita külmkapis, nii säilib see seal vähemalt nädala.

2019-01-24 17.54.18.jpg2019-01-24 17.55.52.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s