Röstitud müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega

Kuigi ma pole suurim kaerahelbemüsli fänn, siis see retsept meeldis mulle väga. Ilmselt on süüdi korralik meekogus ja samuti fännasin kõiki muid komponente. Mulle ikka meeldib, kui müslis on nii pähkleid, seemneid kui ka kuivatatud puuvilju.

Idee siit.

u 930 g (412 kcal/100 g)

2019-01-27 16.12.28.jpg

  • 60 g magedat võid
  • 115 g mett
  • 250 g täisterakaerahelbeid
  • 70 g mandlilaaste (panin 10 g mandlilaaste ja 60 g India pähkleid)
  • 100 g hakitud pistaatsiapähkleid
  • 60 g kookoshelbeid
  • 200 g kõrvitsaseemneid (panin 150 g kõrvitsaseemneid ja 50 g päevalilleseemneid)
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g rosinaid

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Pane või ja mesi väiksesse potti ning kuumuta madalal tulel, kuni või on sulanud.

Pane kaerahelbed, mandlilaastud, hakitud pähklid, kookoshelbed ja seemned suurde kaussi, kalla peale võisegu ja sega hoolega.

Laota segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160-kraadises ahjus 10 minutit. Sega ja küpseta veel 5 min kuni 10 minutit, kuni müsli on kuldne ja krõbe.

Lase jahtuda, siis sega juurde kuivatatud jõhvikad ja rosinad.

2019-01-27 16.08.41.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s