Mahlane pastasalat päikesekuivatatud tomati pestoga

Muutsin seda salatit nii palju, et algretseptist palju alles ei jäänud. Kuna ma oliive ei fänna, asendasin need šampinjonidega. Pesto tuli poest. Ning punase sibula asemel läks seekord käiku porru. Tulemus sai aga nii hea, et teen edaspidigi salatit just selliste muudatustega. Järgmine kord lisaks veel natuke värsket küüslauku ning pärmihelbeid.

Idee siit.

neljale (120 kcal/100 g)

2019-01-28 17.29.57.jpg

  • 250 g keetmata täisterapastat (keedetult 680 g)
  • 360 g kivideta Kalamata oliive või musti oliive (asendasin 410 g supilusikatäies oliiviõlis praetud šampinjonidega)
  • 50 g punast sibulat (asendasin porruga)
  • 215 g tomatit
  • 220 g päikesekuivatatud tomati pestot
  • näpuotsatäis karrit
  • soola, pipart

Keeda pasta al dente. Kurna ja loputa külma veega läbi.

Vala pasta suurde kaussi ning lisa oliivid või praetud šampinjonid, õhukesed punase sibula (või porru) viilud ja hakitud tomatid. Sega pesto hulka karripulber ning sega pesto pastaga läbi. Maitse ja lisa vajaduse korral soola/pipart. Serveeri soovitatavalt kohe. Kui plaanid salatit hiljem serveerida, sega pasta pestoga vahetult enne serveerimist läbi.

2019-01-28 17.28.39.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s