Vegan kõrvitsarisoto

Olen imelist kõrvitsarisotot varem valmistanud, kuid mitte veganina. Leidsin Instagramist suht ebatäpselt kirja pandud retsepti, nii et pidin mõned kogused ise välja mõtlema. Aga kõik õnnestus suurepäraselt. Algul tundus risoto harjumatult kreemine, sest tavaliselt ma sinna köögikoort lisanud pole. Aga süües harjusin kiirelt. Vegan juust sulas imeliselt ja meeldis ehk rohkemgi kui parmesan (eriti kuna see ei jäänud kuumutades poti külge kinni!). Maitsepärmi fänn olen juba ammu. Kogu kompotis on ka vähem kaloreid kui mittevegan retseptis, nii et ma ei näe põhjust, miks mitte täiesti taimset risotot süüa. It tastes wonderful!

Idee Instagramist.

kuuele (103 kcal/100 g)

20190203_172955.jpg

  • 250 g hakitud sibulat
  • 20 g hakitud küüslauku
  • 215 g porrut
  • 2 spl oliiviõli
  • 800 g riivitud kõrvitsat (ma kasutasin tükeldatud kõrvitsat)
  • 500 g risotoriisi
  • 1,5 l kuuma aedviljapuljongit
  • 35 g maitsepärmi
  • 300 g Violife sulavat pitsajuustu
  • 200 g Planti taimset köögikreemi
  • soola, pipart

Tükelda sibul, küüslauk, porru ja kuumuta need oliiviõlis läbi. Riivi kõrvits ja lisa potti. Hauta veidi ning lisa riis. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. Lisa lõpu poole ka maitsepärm ja riivitud juust. Viimasena lisa kaerakoor, maitsesta vajaduse korral soola, pipraga ning kuumuta veel läbi.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s