Küpsetamata piparkoogiküpsised

Oleksin pidanud rohkem datleid lisama, sest küpsised jäid süües pisut kuivaks (koos aga püsisid ilusti). Maitse oli mõnus, täpselt parajalt piparkoogine. Algretseptis oli soovitatud peale teha toorjuustust ja meest kreem. Usun, et sellega koos oleks kõik super olnud!

Idee Instagramist.

u 13 tk (382 kcal/100 g)

20190202_114713.jpg20190201_165508.jpg

  • 90 g täisterakaerahelbeid (kasutasin kaerajahu)
  • näpuotsatäis soola
  • 105 g kivideta datleid
  • 120 g kreemjat mandlivõiet (kasutasin 90 g India pähkli võiet ja 30 g maapähklivõid)
  • 0,25 tl kaneeli
  • näpuotsatäis piparkoogimaitseainet

Pane kaerahelbed ja sool köögikombaini ning purusta jahuks. Lisa datlid ja püreesta needki. Seejärel lisa mandlivõie ja vürtsid ning töötle ühtlaseks tainaks. Maitse ja vajaduse korral lisa veel vürtse.

Võta supilusikatäis tainast, veereta see palliks ning suru kahvliga lamedamaks. Pane vajaduse korral viieks minutiks sügavkülma tahenema.

20190201_165534.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s