Martsipaniga kohupiimavorm

Ma pole kindel, kas üldse olen varem kohupiimavormi söönud. Ehk kunagi lapsena. Igatahes polnud mul aimugi, milline see täpselt tulema peaks. Aga jäin väga rahule. Tegin poole väiksema koguse, mille küpsetasin koogivormis. Võimalik, et valisin liiga väikse vormi, sest kook sai päris kõrge. Samas sai see 45 minutiga ilusti valmis. Ääred kõrbesid koledalt ära ja pealispind tuli sulanud võitükkide tõttu kole, aga maitse oli väga hea. Isegi kohupiimaküpsetiste vihkajast mees sõi suurema nurinata.

Idee siit.

225 kcal/100 g

2019-02-08 13.45.06.jpg

  • 2 muna
  • 25 g suhkrut (kasutasin steviaga magusainet)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g vanilli või rosinatega kohupiima
  • 150 g  vanilli või rosinatega kohupiimapastat
  • 50 g hapukoort (kasutasin 10-protsendilist)
  • 35 g toortatrajahu
  • 100 g martsipani
  • 50 g külmutatud punaseid sõstraid
  • 25 g võid

Klopi munad suhkrutega lahti, sega läbi kohupiima, kohupiimapasta, hapukoore ja jahuga. Lisa riivitud martsipan ja punased sõstrad. Lõika või väikesteks tükkideks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 16 cm läbimõõduga vormi, silu pind ja puista peale võitükid.

Küpseta 200-kraadises ahjus u 45 minutit kuni vorm on tahenenud ja hakkab pealt kuldpruuniks muutuma. Lase vormil enne söömist jahtuda ja hoia seda külmkapis. Serveerimiseks lõika ruutudeks.

2019-02-08 13.44.38.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s