Koorekastmes lõhe spinati ja tomatiga

Just eile kurtsin mehele, et lõhe on restoranis süües alati nii maitsetu. Ma pole muidugi eriline gurmaan ka, võib-olla peakski nautima kala puhast maitset :D Aga ma tahaks enamat. Seega oli siinne retsept hea üllatus. Kaste tuleb väga mõnus koorene-juustune ja ka väga maitseküllane! Kala ei hakanud nahaga praadima, vaid puhastasin selle ära, tükeldasin, praadisin valmis ning lõpus lisasin valmis kalakuubikud kastmesse.

Idee siit.

kuuele (210 kcal/100 g)

2019-02-10 17.16.49.jpg

  • 1,2 kg nahaga lõhefileed (mul oli 1130 g puhastatud lõhet)
  • soola, pipart
  • 1 spl oliiviõli
  • 25 g küüslauku
  • 300 g tomateid
  • 100 g spinatilehti
  • 180 ml vahukoort
  • 100 g riivitud parmesani (kasutasin Andre Grande juustu)
  • 10 g hakitud peterselli
  • 5 g hakitud basiilikut

Lõika kalafilee portsjontükkideks, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga. Või eemalda nahk ja tükelda, nagu mina. Kuumuta õli pannil, pane kalatükid nahapool üleval pannile ja prae kuldpruuniks, u 5 min kuni 6 minutit. Keera ümber ja prae veel 2 minutit. Tõsta pannilt ära.

Alanda pliidi kuumust ning prae samal pannil minut-paar küüslauku. Lisa tükeldatud tomatid, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta kuni tomatid hakkavad pehmenema, lisa spinatilehed ja kuumuta läbi. Lisa vahukoor, parmesan ja ürdid. Hauta 3 minutit.

Pane lõhe nahapool all pannile tagasi ja tõs kastet kalatükkide peale. Hauta u 3 minutit, kuni kala on küps. Serveeri riisiga.

2019-02-10 17.32.05.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s