Šokolaadi-soolapähkliküpsised

Kellele ei meeldiks soolase-magusa ideaalne kombo. I sure love it! See tainas tuleks päev varem valmistada ja külmkappi ootele panna. Samas pole ma kindel, kas see midagi juurde annab. Ilmselt aitab vaid küpsistel paremini kuju säilitada ja need ei vaju ahjuks liiga laiaks. Algretsept on netist ammu kadunud, kuid infoks ütlen, et vähendasin selle suhkrukogust rohkem kui poole võrra! Küpsised tulid ikkagi väga magusad. Pealt küpsevad krõbedaks, seest jäävad pehmeks. Mida veel tahta?

u 11 tk (483 kcal/100 g)

2019-02-12 18.01.08.jpg

  • 65 g võid
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 0,5 muna
  • 100 g nisujahu
  • 15 g kakaopulbrit
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soodat
  • 25 g soolapähkleid
  • 25 g tükeldatud valge šokolaadi tükke
  • 50 g piimašokolaadi tükke

Vahusta või suhkruga. Lisa vahustades ka muna. Sega hulka jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sooda. Lisa ka soolapähklid ja šokolaaditükid. Jahuta tainast külmikus vähemalt 2 tundi kuni üle öö.

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Veereta tainas golfipallisuurusteks munadeks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele parajalt ruumi. Küpseta 8 min kuni  9 minutit (mitte kauem).

Jahuta 5 minutit ahjuplaadil ja seejärel jahutusrestil.

2019-02-12 18.00.57.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s