Krõbe piparkoogimüsli 

Kuigi üritan siia vaid parimaid retsepte üles panna, siis tundub, et kõik järele proovitud müsliretseptid lähevad üles. Sest halba müsliretsepti on lihtsalt raske leida :D Minu puhul tähendaks see, et müsli pole küllalt magus või krõbe. See kergelt jõuluvürtsidega maitsestatud müsli aga täidab mõlemad kateroogiad!

Idee siit.

u 700 g (383 kcal/100 g)

2019-02-16 09.58.09.jpg

  • 300 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g kookoshelbeid
  • 100 g jämedalt hakitud Kreeka pähkleid või pekanipähkleid (panin 50 g metspähkleid ja 50 g India pähkleid)
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 2 spl õli
  • 120 g suhkrusiirupit
  • 100 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid (panin 50 g rosinaid ja 50 g kuivatatud aprikoose)

Sega suures kausis kaerahelbed, kookoshelbed, pähklid, sool ja vürtsid. Lisa õli ja siirup ning sega korralikult läbi.

Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 160-kraadise ahju keskosas umbes 25 min kuni 30 minutit, kuni müsli on kuldne ja krõbedaks küpsenud (sega küpsetamise ajal 1-2 korda, et müsli ühtlasemalt küpseks).

Võta ahjust välja, sega juurde rosinad ja kuivatatud jõhvikad ning lase jahtuda.

2019-02-16 09.58.04.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s