Seda retsepti polnud mul plaanis postitada, sest ise ma seda ei fännanud, aga kuna üks külaline sõi üksi pmts kõik trühvlid ära, siis ikkagi vist peaks. Ise olen rohkem kreemise ja suus sulava trühvli inimene. Need trühvlid on aga pigem kuivad ja teralised. Maitselt ei saanud keegi aru, et neis leib on, nii et seda ei tasu kuulutada :P Vabariigi aastapäeva puhul igatahes tasub need kindlasti ära proovida!
Idee siit.
u 12 tk (412 kcal/100 g)
- 70 g musta leiba (kasutasin riivleiba)
- 40 g tumedat šokolaadi
- 1 spl Demerara suhkrut
- 1 spl maitsestamata toorjuustu (kasutasin mascarpone‘t)
- 1 spl likööri
- 100 g tumedat šokolaadi trühvlite katmiseks (panin pooleks tumedat ja piimašokolaadi)
- metspähkleid ja rukkililleõisi kaunistamiseks
Purusta leib köögikombainiga peeneteraliseks puruks. Võid leiva ka riivida või muul poel pudiks teha. Sulata 40 g tumedat šokolaadi. Sega kokku leivapuru, šokolaad, Demerara suhkur, toorjuust ja liköör. Vormi u 12 pallikest ja tõsta need u 15 minutiks külmkappi.
Sulata katmiseks mõeldud šokolaad. Kasta pallid ükshaaval sulašokolaadi sisse. Aseta iga trühvli peale poolik metspähkel ja kaunista rukkililleõitega. Tõsta taldrikule või vaagnale ja lase külmkapis hanguda.