Kogemata tegin liiga suure koguse lasanjet, nii et pidin selle kahte vormi paigutama. Suurem osa tavapärasesse vormi ja siis väike ühekihiline lasanje teise vormi :P Algretsepti kogused oleks ühesõnaga mõistlikumad olnud (kuigi siis oleks mees ilmselt nälga jäänud :P). Mehe jaoks oli köögivilja selles toidus liiga palju, mulle aga täitsa meeldis see vegelasanje. Cayenne’i tasub maitse järgi panna, sest mul tuli päääris vürtsikas roog.
Idee siit.
kuuele (110 kcal/100 g)
Köögiviljakaste:
- 1,5 pommut (740 g)
- 1,5 suvikõrvitsat (605 g)
- 1,5 porgandit (130 g)
- 240 g sibulat
- 25 g küüslauku
- 1 spl oliiviõli
- 1200 g purustatud tomateid
- 70 g tomatipastat (kasutasin ketšupit)
- 3 spl kuivatatud Vahemere ürte (tüümian, basiilik, pune)
- 3 spl palsamiäädikat
- 1,5 spl suhkrut
- 1,5 spl soola
- pipart
- 0,75 tl Cayenne’i pipart
Hapukoorekaste:
- 600 g hapukoort (kasutasin 10-protsendilist)
- 300 g riivitud juustu
- soola, pipart
- u 18 lasanjeplaati (325 g)
Tükelda pommu ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Riivi porgand jämedalt. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja hauta köögivilju madalal kuumusel u 5 minutit. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, ürdid, palsamiäädikas, suhkur, sool, pipar ja Cayenne’i pipar. Lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel 45 minutit.
Sega hapukoor 150 g riivitud juustuga ja maitsesta soola-pipraga.
Tõsta 1/3 köögiviljakastmest ahjuvormi (mõõdud 30 x 24 cm) põhja. Lao peale lasanjeplaadid. Määri peale hapukoorekastet ja puista peale veidi riivitud juustu. Seejärel taas köögiviljakaste, lasanjeplaadid ja hapukoor. Jätka kuni köögiviljakaste on otsas. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Eemalda foolium. Puista peale ülejäänud riivjuust ja küpseta veel 20 minutit. Tõsta ahjust ja lase enne lahtilõikamist 15 minutit seista.