Pähklivabad karamellikorvikesed

Mul tuli karamelliosa liiga vähe ja pidin seda juurde tegema. Aga lõpptulemus meeldis. Kuigi seemned ja kakao tegid korvikesed kergelt mõrkjaks. Õnneks magus karamellikiht tasakaalustas mõrkja maitse edukalt ära. Need korvikesed on väga hea energiaallikas, mida oleks mõnus kotis kaasas kanda, kuid paraku hakkavad need soojas kiirelt sulama. Nii et tasub ikkagi külmikus hoida :P

Idee siit.

u 14 tk (527 kcal/100 g)

20190202_120917.jpg

Krõbe šokolaadipõhi:

  • 130 g päevalilleseemneid
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 60 g linaseemnejahu
  • 70 g sulatatud kookosõli
  • 25 g kookoshelbeid

Karamellikiht:

  • 120 g datleid
  • 2 spl sulatatud kookosõli
  • 2 spl datlileotusvedelikku
  • 25 g tahinit

Tooršokolaadikate:

  • 3 spl sulatatud kookosõli
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 spl vedelat mett

Pane datlid sooja vette likku.

Purusta köögikombainis kõik šokolaadipõhja minevad kuivaineid ning lisa kookosõli. Suru saadud mass silikoonvormidesse ja pane külmikusse tahenema.

Nõruta datlid, kuid hoia leotusvedelik alles.

Purusta datlid köögikombainis koos ülejäänud karamellikihi koostisosadega ühtlaseks tükkideta massiks. Määri saadud segu šokolaadipõhjadele ning aseta katte valmistamise ajaks sügavkülmikusse.

Katteks vispelda kõik koostisosad omavahel ühtlaseks. Vala karamellikihile ning jäta mõneks tunniks külmikusse tahenema. Hoia serveerimiseni külmikus/sügavkülmas.

20190202_120903.jpg20190202_120951.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s