Leiva-rummijäätis pähklite ja mustade sõstardega

Maitselt pigem mahedamapoolsem jäätis, milles peidus krõbe leivapuru ja hapukad mustsõstrad. Pähklid ka, aga neid läks sinna nii vähe, et ma ei pannud neid süües tähelegi :P Oleks pidanud vist jämedamalt hakkima. Kerge rumminoot on nice touch!

Idee siit.

u 400 g (319 kcal/100 g)

2019-02-23 12.19.44.jpg

  • 60 g täisterarukkileiba (vali ilma seemnete ja köömneteta leib)
  • 20 g pruuni suhkrut
  • 2 munakollast
  • 25 g pruuni suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • näpuotsaga soola
  • 5 tilka rummiekstarkti (või maitse järgi)
  • 50 g musti sõstraid (võib kahvliga veidi katki vajutada)
  • 20 g metspähkleid

Töötle leib köögikombainis peeneks pudiks (nagu riivleib). Vala pannile, lisa 1 spl suhkrut ja prae segades u 5 minutit. Tõsta ühe kihina suurele taldrikule või küpsetuspaberile jahtuma. Jahtudes muutub leib täiesti krõbedaks. Võid seda näppude vahel väiksemateks tükkideks pudistada. Jäta veidike leivapuru hilisemaks kaunistuseks.

Vahusta munakollased suhkruga kohevaks vahuks. Vahusta koor näpuotsatäie soolaga. Sega omavahel munavaht, vahukoor ja rummiekstrakt. Lisa leivapuru, mustad sõstrad ja hakitud metspähklid. Sega läbi.

Vala jäätisesegu vormi. Tõsta vähemalt kuueks tunniks, veel parem üle öö, sügavkülma. Võta vorm 10 min kuni 15 minutit enne maiustama asumist sügavkülmast välja, et jäätis muutuks veidi pehmemaks.

2019-02-23 12.21.10-1.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s