Taimsed peedi ja punase oa kotletid

Täitsa head taimsed kotletid, millele annavad omapärast maitset paprikapulber, veiniäädikas ja vürtsköömned. Viimast lisaks pisut vähem, sest vürtsköömne maitse jäi domineerima. Kõige lihtsamini vormitavad need kotletid polnud, aga siinkohal tuleb appi käte veega niiskeks tegemine.

Idee siit.

neljale (157 kcal/100 g)

2019-02-24 17.12.07.jpg

  • 2 peeti, tükeldatuna (260 g)
  • 95 g (punast) sibulat, sektoritena
  • 15 g küüslauku, koorimata
  • 2 spl oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 400 g purk punaseid ube, nõrutatuna (nõrutatult 235 g)
  • 2 spl palsamiveiniäädikat
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 3 spl kikerhernejahu (kasutasin riisijahu)
  • 2 spl täisterakaerajahu

Koori ningtükelda peet ja sibul. Tõsta ahjuplaadile. Lisa sinna ka koorimata küüslauguküüned. Piserda oliiviõliga ning puista peale veidi soola ja pipart. Rösti ahjus 200 kraadi juures u 30 min 40 minutit, kuni peet on pehmenenud. Jahuta veidi.

Suru küpsenud küüslaukude sisu koorest välja. Tõsta kõik koostisained v.a õli köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Maitsesta. Vormi käte või lusika abil parajad pätsid, suru lamedaks ja prae siis keskmisel kuumusel õli sees mõlemalt poolt krõbedaks.

2019-02-24 16.53.19.jpg2019-02-24 17.12.14.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s