Kartuli-kapsa roog kukeseentega

Mees arvas, et see toit oli kuidagi ilmetu. Raudselt oleks peekoniga parem olnud :P Samas ma serveerisin suure peotäie maitsepärmi ja röstitud sibulaga ning nõnda oli täitsa hea. Aga värvi oli tõesti vähe. Tänu kapsale ja seentele polnud roog liiga kuiv nagu kartulitoitude puhul juhtuda võib.

Idee siit.

kuuele (70 kcal/100 g)

2019-02-27 18.07.22.jpg

  • 1,5 kg koorega kartuleid
  • 300 g kukeseeni
  • 35 g võid
  • 700 g Hiina kapsast
  • 135 g sibulat
  • 450 g sinki või peekonit (kasutasin 500 g soja hakk-kotlette)
  • 150 ml puljongit
  • soola, pipart
  • 5 g maitsepärmi

Tükelda kartulid ja keeda soolakas vees pehmeks, nõruta ja auruta kuivaks.

Kui kasutad värskeid kukeseeni, kuumuta need läbi, kuni eralduv vedelik on aurustunud.

Sulata pool võist potis, lisa ribadeks lõigatud Hiina kapsas ja sibulaviilud ning prae 3 minutit. Viska potti ribadeks lõigatud sink ja praetud seened, kuumuta u 4 minutit. Lisa puljong ja hauta 5 minutit. Sega hulka ka kartulid, maitsesta soola/pipraga ning kalla roog ahjuvormi.

Kuumuta grillahi, pane roale ülejäänud või (viiludena), puista maitsepärmiga üle ja küpseta ahjus kuldseks ja krõbedaks. Mul kulus 200-kraadises ahjus selleks u 15 minutit. Kindlasti soovitan serveerida rohke maitsepärmiga.

2019-02-27 18.14.23.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s