Brownie-koogikesed küpsisetaina ja Dumlega

Mõlemate koogikeste jaoks on vaja esmalt küpsetada brownie, mis peab üle öö külmikus seisma. Brownie‘t jääb veidi ka üle, kuid selle niisama hävitamine pole mingi probleem, sest brownie maitseb oivaliselt ja nii moist!

2019-02-23 12.04.242019-02-24 10.41.45.jpg

Brownie

  • 5 muna
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g suhkrut
  • 200 g võid
  • 2 spl nisujahu

Sulata šokolaad ja või madalal kuumusel. Seejärel vala hulka suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Vispelda ükshaaval šokolaadi sisse ka munad. Viimasena lisa jahu ja vispelda korra veel läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 23 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 25 minutit. Kook peab välja ahjust välja võttes veel suhteliselt vedel olema. Pane jahtunud kook vähemalt 6 tunniks kuni üle öö külmikusse.

Šokolaaditrühvlid küpsisetainaga

Mõnusad pehmed pallid, mis pole liiga magusad. Sees on peidus toores küpsisetainas, mis õnneks külmikus ära ei kivistu (vastupidiselt Dumle kommidele :D). Aga ikkagi on koogikesed toasoojana mu meelest paremad.

Idee siit.

u 12 tk (474 kcal/100 g)

2019-02-23 12.05.01.jpg

  • 200 g brownie‘t

Küpsisetainas:

  • 35 g toasooja võid
  • 35 g pruuni suhkrut
  • 10 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 spl piima
  • 65 g nisujahu
  • näpuotsatäis soola
  • 60 g šokolaaditükke

Sega kausis kokku või ja suhkrud. Vala juurde piim ja jahu ning sega hoolega. Lisa sool ja šokolaaditükid ning sega nii, et šokolaaditükid on tainas ühtlaselt jaotunud. Vooli küpsisetainast u 12 palli ja pane need tunniks külmikusse.

Katteks:

  • 190 g tumedat šokolaadi (panin pooleks piimašokolaadiga)
  • meresoola

Pudista brownie tükkideks. Pane iga küpsisetainapalli ümber brownie-kiht. Sulata šokolaad vesivannil ja kasta pallid šokolaadi. Raputa peale meresoola. Hoia palle serveerimiseni külmikus. Seal püsivad need mitu päeva värskena. Samuti võid palle sügavkülmutada.

2019-02-23 12.04.29

Šokolaadikoogitrühvlid Dumlega

Need kommid tuleks enne söömist külmikust välja võtta, sest Dumle komm kivistub külmas päris korralikult ära ja selle söömine on paras katsumus :D Kasutada võib ka muid karamellikomme.

Idee siit.

u 16 tk (438 kcal/100 g)

2019-02-24 10.41.23.jpg

  • 320 g brownie‘t
  • 120 g Dumle komme
  • 190 g piimašokolaadi (panin pooleks tumeda šokolaadiga)
  • 25 g Daimi šokolaad, tükeldatuna

Pudista brownie tükkideks. Pane iga Dumle kommi ümber brownie-kiht. Sulata šokolaad vesivannil ja kasta pallid šokolaadi. Raputa peale tükeldatud Daimi. Hoia palle serveerimiseni külmikus. Seal püsivad need mitu päeva värskena. Samuti võid palle sügavkülmutada.

2019-02-24 10.39.43.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Brownie-koogikesed küpsisetaina ja Dumlega

  1. Pingback: Kohvimaitselised sefiiriampsud karamelliga | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s