Kohvimaitselised sefiiriampsud karamelliga

Sõbranna ütles, et need on kõige jõhkramad magusapommid, mis ma kunagi valmistanud olen. Ja seda nad on. Õnneks annab brownie-põhi veidi tummisust juurde asjale. Katteks tasuks ehk pigem kasutada tumedat šokolaadi, aga kuna sefiirikihil polnud mu jaoks küllalt kohvimaitset, siis kasutasin Kalevi kohvimaitselist piimašokolaadi. Ühesõnaga ise jäin rahule. Sai jälle miskit uut proovida sefiiri sisse karamelli pritsimise näol :P

Idee siit.

u 10 tk (330 kcal/100 g)

2019-03-01 18.47.35.jpg

  • 150 g brownie‘t (retsept siin)

Vormi brownie‘st meelepärase suurusega ümmargused põhjad.

Sefiir:

  • 60 g suhkrut
  • 25 g glükoosisiirupit
  • 30 ml kanget kohvi
  • näpuotsatäis vanillisuhkrut
  • 35 g munavalgeid

Aja kastrulis 50 g suhkrut, glükoosisiirup, kohv ja vanillisuhkur keema. Keeda kuni segu temperatuur tõuseb 117 kraadini. Samal ajal vahusta munavalged 10 g suhkruga tugevaks vahuks.

Seejärel hakka munavalgetele peene nirena siirupit lisama, samal ajal mikserdades. Mikserda suurel kiirusel kuni saad tugeva ja läikiva sefiiri.

Pane sefiir pritskotti ja pritsi brownie-põhjadele mütsid.

Karamell:

  • 80 g keedetud kondenspiima
  • näpuotsatäis soola

Sega kondenspiim soolaga ja pritsi sellise otsikuga sefiiri keskele. Pane sefiirikoogikesed külmikusse ootele.

Katteks: 

  • 140 g piimašokolaadi
  • (vajaduse korral veidi õli, et šokolaadi vedelamaks muuta)

Sulata šokolaad vesivannil. Kata sefiirikoogikesed šokolaadiga ja pane külmikusse tahkuma.

2019-03-01 18.47.51.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s