Isetehtud Snickers

Järjekordne oivaline kodune katsetus. Mees arvas, et täitsa Snickersi moodi. Kahjuks ei näinud maius visuaalselt kena välja, sest munavalgevahu maapähklivõiga segamisel muutus mass vedelaks :( Rasv ja munavalge ju kokku käi, nii et ilmselt seepärast. Munavalgevahu asemel oli algretseptis toode nimega “Marshmallow fluff”, mida Eestist ilmselt ei leia. Googeldades aga tundus, et seda võiks sefiiriga asendada küll. Kahju, et see lahti lõigates vahelt minema voolas. Lõpuks sõimegi mehega seda segadust kausist. Nii et kui sul ka “Marshmallow fluffi” pole, siis ära parem ürita maiust lahti lõigata :D Ehk tasub proovida sefiiri ilma maapähklivõita, peaks tahkema tulemuse saama. Kindlasti aga tasub Snickersi-tegu ette võtta, sest maitse oli tõesti imeline!

Idee siit.

356 kcal/100 g

2019-03-09 10.44.42.jpg

Maapähklivõiga šokolaadikiht:

  • 75 g piimašokolaadi
  • 75 g kreemjat maapähklivõid

Kata vorm toidukilega (kasutasin Delma margariini karpi. Nii tulid kihid päris paksud, nii et võib ka pisut suurem vorm olla). Sulata šokolaad ja maapähklivõi kastrulis madalal kuumusel ühtlaseks massiks. Vala vormi ja silu ühtlaseks. Pane külmikusse tahkuma.

Sefiiri-maapähklivõikiht:

  • 70 g suhkrut
  • 40 g glükoosisiirupit
  • 30 ml vett
  • 50 g munavalgeid
  • 1 spl suhkrut
  • 50 g kreemjat maapähklivõid

Aja kastrulis suhkur, glükoosisiirup ja vesi keema. Keeda kuni segu temperatuur tõuseb 117 kraadini. Samal ajal vahusta munavalged 1 spl suhkruga tugevaks vahuks.

Seejärel hakka munavalgetele peene nirena siirupit lisama, samal ajal mikserdades. Mikserda suurel kiirusel kuni saad tugeva ja läikiva sefiiri. Sega ettevaatlikult hulka maapähkivõi.

Vala sefiir šokolaadipõhjale, määri laiali ja pane tagasi külmikusse.

Karamellikiht:

  • 125 g keedetud kondenspiima
  • näpuotsatäis soola
  • tilk piima

Sega keedetud kondenspiim soola ja piimaga. Sega hulka ka hakitud soolapähklid ning vala karamell ühtlaselt sefiirikihile. Pane tagasi külmikusse.

Maapähklivõiga šokolaadikiht:

  • 75 g piimašokolaadi
  • 75 g kreemjat maapähklivõid

Sulata šokolaad ja maapähklivõi kastrulis madalal kuumusel ühtlaseks massiks. Vala karamellikihile ja silu ühtlaseks. Pane serveerimiseni külmikusse. Maius võiks enne lahti lõikamist mõned tunnid tahkuda.

2019-03-09 09.28.22.jpg2019-03-09 10.44.29.jpg2019-03-09 10.45.08.jpg2019-03-09 11.10.42.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s