Kõrvitsa-kookospiimasupp nuudlitega

Kuna meil mehega on paaniline hirm liiga vedelate suppide ees, siis selle supi tegime liiga paksu :D Aga seega oli see väga mõnus ja täitev. Kõrvits ei häirinud üldse! Aga supp sai päris (kookos)piimane. Leivaga süües ei häirinud ka see.

Idee siit.

kuuele (57 kcal/100 g)

2019-03-12 17.38.43.jpg

  • 300 g riisinuudleid (pärast keetmist 1065 g)
  • 1 spl oliiviõli
  • 15 g punast karripastat
  • 1 l puljongit (panin 750 ml)
  • 1 kg kõrvitsat
  • 800 ml lahjat kookospiima
  • soola, pipart
  • 2 spl kalakastet
  • 2 spl sidrunimahla

Vala riisinuudlitele keev vesi ja lase u 5 minutit pehmeneda (või järgi valmistamisel pakil olevat juhist). Nõruta ja loputa kokkukleepumise vältimiseks külma vee all. Jäta ootele.

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas 1 spl õli, lisa karripasta ja kuumuta segades, kuni hakkavad eralduma head vürtsised aroomid. Lisa puljong ja keeda kõrvitsatükid selles pehmeks. Lisa kookospiim. Keeda mõned minutid. Võta pott tulelt ja saumikserda supp lohakalt läbi, et sisse jääks ka kõrvitsatükke. Lõpuks sega hulka nuudlid. Maitsesta supp, soola/pipra, kalakastme ja laimimahlaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s