Bounty karamelli, soolapähklite ja karamelliseeritud valge šokolaadiga

Väikse twist‘iga Bounty šokolaad. Tulemus on väga magus ja soolapähkleid tunda ei jää. Maitses domineerib karamelline mekk, mis tuleb sulatatud iiriste kihist ning kattes kasutatud karamelliseeritud valgest šokolaadist. Mmmmõnus!

Idee siit.

u 10 tk (534 kcal/100 g)

2019-03-16 10.09.55.jpg2019-03-16 10.07.55.jpg

  • 100 g kondenspiima
  • 75 g kookoshelbeid
  • 90 g iirisekomme
  • 10 ml vahukoort
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g karamelliseeritud valget šokolaadi (kasutasin 130 g valget šokolaadi ja u 20 g rapsiõli, et šokolaadi vedelamaks saada)
  • 30 g peenelt hakitud soolapähkleid

Sega kondenspiim kookoshelvestega ja suru 1,5 cm paksuselt kandilisse küpsetuspaberi või toidukilega kaetud vormi. Kasutasin jälle vana head Delma karpi :P Aseta külmikusse ootele.

Pane kommid koos vahukoorega paksupõhjalisse kastrulisse ning sulata keskmisel kuumusel ühtlaseks massiks. Maitsesta soolaga. Määri kookosekihile ning pane mõneks tunniks külmikusse.

2019-03-15 16.52.26.jpg

Sulata šokolaad ja sega sisse maapähklitükid. Lõika kookose-karamellimass ühesuurusteks batoonideks. Kata need sulašokolaadiga. Lase taheneda ja säilita serveerimiseni külmikus.

2019-03-16 10.07.47.jpg2019-03-15 18.33.07.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s