Isetehtud Toffifee

Ma pole Toffifee fänn, aga see ise valmistatud versioon täitsa meeldis. Täidis on toasoojana eriti vastupandamatult suus sulav. Tume šokolaad tasakaalustab magusat sisu täiuslikult! Algretseptis oli tehtud üks hiiglaslik komm, aga ma vähendasin koguseid ja tegin silikoonvormides 7 väiksemat :P

Idee siit.

7 tk (534 kcal/100 g)

2019-03-16 10.02.32.jpg2019-03-16 10.04.29.jpg

  • 135 g iirisekomme
  • 10 g metspähkleid
  • mõned iirisekommid (kasutasin lisaks ka veidi kondenspiima)
  • 40 ml vahukoort
  • 100 g piimašokolaadi
  • 20 g võid
  • 100 g tumedat šokolaad

Sulata iirisekommid paksupõhjalises kastrulis. Suru sulatatud iiris silikoonvormidesse (kasutasin 6 cm läbimõõduga vorme). Pane külmikusse tahkuma.

Haki pähklid ja sega need paari sulatatud iirisekommiga. Vormi segu 7 palliks. Ma lisasin ka kondenspiima, sest segu ei tahtnud üldse kokku hakata.

Kuumuta vahukoor keemiseni ja vala hakitud piimašokolaadile. Lase mõned minutid seista ja sega siis kausi keskelt alustades ringjate liigutustega ühtlaseks läikivaks massiks. Vala natuke ganache‘i iga vormi põhja, aseta peale pähklipallid ning vala peale ülejäänud ganache. Aseta külmikusse tahkuma.

Sulata või ja šokolaad ning vala piimašokolaadi-ganache‘le. Pane sügavkülma. Kui kommid on korralikult tahkunud, eemalda need vormist, sulata üles ja naudi!

2019-03-15 17.34.33.jpg2019-03-16 10.03.03.jpg2019-03-16 10.04.07.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s