Kerge köögiviljasupp odrakruupidega

Selles supis on mõned komponendid, mida ma liiga tihti suppides ei kasuta, kuid mis sinna imeliselt sobivad. Nendeks on odrakruup, bataat ja oad. Kooslus tuli nii hea, et nautisime mehega mõlemad seda suppi väga. Eriti hapukoorega.

Idee siit.

kuuele (48 kcal/100 g)

2019-03-19 18.10.52.jpg

  • 1 spl oliiviõli
  • 145 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 285 g porgandit
  • 195 g odrakruupi (eelnevalt paar tundi leotauna; pärast leotamist 330 g)
  • 2 l köögiviljapuljongit
  • 600 g purustatud tomateid
  • 1,5 tl paprikapulbrit
  • värsket peterselli
  • 345 g bataati
  • 300 g värskeid või külmutatud rohelised oad
  • soola, pipart

Kuumuta poti põhjas õli ning prae hakitud sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa hakitud küüslauk ning kuumuta mõni minut. Pane potti porgand ja hauta läbi.

Kurna leotatud odrakruup ja pane potti hautatud sibula juurde. Lisa puljong ning purustatud tomatid. Pane juurde ka paprikapulber ja petersell, sega läbi ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes 30 minutit. Lisa tükeldatud bataat ja keeda
kümmekond minutit. Viimasena lisa tükeldatud oad ja keeda veel mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri hapukoorega.

2019-03-20 17.07.35.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s