Tomatipirukas sulatatud juustuga

See pirukas üllatas täiega, sest koostisosi lugedes ei osanud sellest eriti midagi oodata. Kipun kogu aeg unustama kui imeline asi on sulatatud juust :P Pirukas tuli ülimalt kreemine, mahlane ja maitseküllane. Ainus jama oli nagu ikka poest ostetud lehttainaga, mis oli pakis plaatidena ja ma pidin neist kuidagi ühtlase tainapõhja saama. Palju jamamist. Lehttaina tekstuurist ei jäänud selle rullimise tagajärjel muidugi midagi järele ja mingit krõbedust sel polnud. Ilmselt oli ka täidis selleks liiiiga mahlane. Sama hästi võib muretainast põhja teha, mille eelküpsetaks.

Idee siit.

257 kcal/100 g

2019-03-22 16.09.01.jpg

  • 300 g lehttainast
  • 400 g (murulaugumaitselist) sulatatud juustu
  • 400 ml vahukoort (panin 340 ml vahukoort ja 60 ml piima)
  • 3 muna
  • 100 g juustu (kasutasin Valio Forte juustu)
  • 20 g rohelist sibulat
  • soola, pipart
  • 285 g tomateid

Rulli põhi lahti ja pane küpsetuspaberiga kaetud 24 cm x 30 cm suurusesse ahjuvormi. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Täidise jaoks blenderda kokku kõik koostisained (peale tomatite) ja maitsesta soola ning pipraga. Vala segu ahjuvormi. Viiluta täidise peale tomatid ning raputa soola-pipraga üle.

Küpseta pirukat umbes 40 minutit. Kui ääred hakkavad liialt pruunistuma, siis alanda kuumust või kata pirukas fooliumiga.

Testi puust tikuga piruka keskmist osa. Kui tikk tuleb puhtana välja, siis on pirukas valmis. Lase enne lahti lõikamist veidike jahtuda.

2019-03-22 16.04.56.jpg2019-03-22 16.07.21.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s