Lõherisoto roheliste hernestega

Mu mees üldse lõhet ei armasta, aga sedasi toidust eraldi pannil praetud ja rohke sidrunipipraga maitsestatult meeldis see tallegi. Kõrvale serveeritud eriti juustune risoto. Ise ma väga herneid seal sees ei fännanud, aga kokku maitses kõik hästi. Ja nägi täitsa restoraniroa vääriline välja :P

Idee siit.

kuuele (ilma lõheta 135 kcal/100 g)

2019-03-24 17.36.47.jpg

  • 120 g sibulat
  • 15 g küüslauku
  • 1225 ml puljongit
  • 1 spl oliiviõli
  • 550 g risotoriisi
  • 150 ml valget veini
  • 300 g sügavkülmutatud herneid
  • 1 spl võid
  • 145 g parmesani
  • soola, pipart
  • 850 g lõhefileed

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Pane ühte potti puljong kuumenema. Teises potis kuumuta oliiviõli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta madalal kuumusel u 5 minutit. Tõsta kuumust ning lisa potti risotoriis.

Pidevalt segades lisa riisile valge vein ning lase alkoholil aurustuda. Kui teises potis on puljong keema läinud, lisa riisile umbes veerand puljongikogusest. Jäta risoto keskmisele kuumusele keema, aeg-ajalt segades ja puljongit juurde lisades.

Keeda risotot umbes 15 minutit, seejärel sega sisse herned ning paari minuti pärast umbes 1 spl võid ning riivitud parmesan. Sega risoto läbi ning vajaduse korral lisa veel veidi puljongit, et tekstuur liiga tihke poleks. Maitsesta soola, pipraga.

Lõika lõhe neljaks ühesuuruseks viiluks, prae pannil väheses rasvas igast küljest ning puista peale soola ja sidrunipipart.

Tõsta risoto taldrikule ning aseta kõrvale praetud lõheviil.

 

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s