Kuldkollased kartulinagitsad

Olen varem küll kartulipannkooke teinud, aga nagitsad on ikka paremad, sest küpsevad tänu riivasaiakattele pannil krõbedaks. Serveerisin hapukoorega.

Idee siit.

u 20 tk (270 kcal/100 g)

2019-03-31 18.11.23.jpg

  • 4 keskmise suurusega kartulit (470 g)
  • 1 muna
  • 45 g riivjuustu
  • soola
  • u 80 g riivsaia paneerimiseks
  • 3 spl õli praadimiseks

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning suru siis kahvliga püreeks (segu võib vabalt jääda kergelt tükiline)! Seejärel lisa muna, juust, pisut soola ning sega kõik ühtlaseks massiks.

Vormi kartulimassist käte vahel pisikesed lamedad kotletikesed.

Puista taldrikule riivsai ning kasta kartulikotletid sellesse. Jälgi, et kogu kotletipind saaks ilusti kaetud! Toimi samamoodi kõikide vormitud pätsikestega.

Vala pannile õli nii palju, et see korralikult panni kataks. Lase õlil kuumeneda ning seejärel aseta kartulipätsid pannile särisema. Prae need mõlemalt poolt kuldpruuniks!

2019-03-31 18.11.30.jpg

 

 

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s