Lihtne lõhe-kartulivorm

Mmmmmmmm! Kartulivormid on tihti kuivad, kuid see tuleb mõnusalt kreemine. Kel kaloritest suva, võivad vormi muidugi vahukoorega teha, kel mitte, võivad ka kohvikoort proovida. Ma võtsin vahepealse variandi ehk toidukoore. Sai ulmehää! Eriti see krõbe pealmine kiht! Mu mees alati vingub, kui lõhet õhtusöögiks valmistan, kuid siin toidus ei jäänud kala maitse domineerima, nii et temagi sõi hea meelega.

Idee siit.

kuuele (148 kcal/100 g)

2019-04-14 16.19.53.jpg

  • 1,5 kg kartulit
  • 375 g pastinaaki
  • 155 g sibulat
  • 25 g värsket tilli
  • 825 g lõhefileed
  • 8 dl vahukoort (kasutasin toidukoort)
  • 100 g võid
  • soola, pipart

Koori ja puhasta köögiviljad. Seejärel lõika kartulid viiludeks ning need omakorda pisikesteks kangideks. Riivi pastinaak ning haki sibul. Prae sibul pannil klaasjaks. Mina riivisin kõik köögiviljad, segasin omavahel kokku ning ei praadinud midagi pannil läbi.

Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale pool kartulikangidest, maitsesta soolaga. Laota peale sibulatükid ning seejärel pastinaak. Raputa üle hakitud tilliga. Lõika lõhefilee tükkideks, maitsesta soola ja pipraga ning laota vormi. Kala peale pane ülejäänud kartulikangid. Maitsesta vahukoor soola ja pipraga ning vala see vormi. Aseta vormile võitükikesed ning raputa peale pisut soola. Küpseta 180 kraadi juures 45 min kuni 50 minutit.

2019-04-15 18.01.52.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s