Pasha-kook

Mõnus kevadine kohupiimakook. Endale tundus, et oleks võinud ehk natuke vähem želatiini panna, aga mees arvas, et kõik on õige. Maitselt on pigem mahe, kuid tänu kohupiimale meeldivalt täitev.

Idee siit.

226 kcal/100 g

2019-04-19 11.51.12.jpg

Põhi

  • 2 muna
  • 45 g suhkrut
  • 2 spl kartulitärklist
  • 1 spl jahu
  • 1 spl kakaopulbrit

Täidis

  • 2 dl vahukoort
  • 135 g suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 600 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 6 želatiinilehte
  • 2 spl sidrunimahla
  • 35 g mandleid
  • 10 kuivatatud aprikoosi (70 g)
  • 70 g rosinaid
  • 1 väikese sidruni riivitud koor (5 g)

Põhjaks vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel tärklis, jahu ja kakaopulber. Sõelu kuivained munavahu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri servad paari sentimeetri ulatuses võiga. Vala tainas sisse. Küpseta 200 kraadi juures 8 min kuni 10 minutit. Tõsta vorm ahjust ja lase põhjal vormist välja võtmata jahtuda. Põhja jahtumise ajal valmista täidis.

Vahusta koor suhkrutega tugevapoolseks vahuks. Lisa kohupiimapasta. Vahusta veel mõni keerd, kuni segu on ühtlane. Pane 6 želatiinilehte külma vette ligunema. Leota kuni lehed on pehmed. Kuumuta väikeses potikeses 2 spl sidrunimahla. Pigista želatiinilehed kuivemaks, sulata kuumas sidrunimahlas. Lase paar minutit jahtuda. Tõsta želatiinisegu hulka 2 spl kohupiimatäidist ja sega läbi. See on vajalik temperatuuride ühtlustamiseks ja želatiini paremaks segunemiseks ülejäänud täidisega. Vala želatiini-kohupiimasegu ülejäänud täidise hulka ja sega täiesti ühtlaseks. Haki mandlid ja tükelda aprikoosid pisikesteks tükikesteks. Lisa koos rosinate ja riivitud sidrunikoorega kohupiimatäidisele. Sega läbi. Vala täidis põhjale. NB! Kui põhi on servadest lahti löönud, vajuta enne täidise valamist õrnalt käega, nii et see oleks tihedasti vormi serva vastas. Lase koogil vähemalt 4 tundi külmas tarduda.

Kaunista meelepäraselt.

2019-04-19 11.48.24.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s