Ühe poti pasta tofu ja kõrvitsaga

Tegin selles retseptis mitmeid asendusi, sest liha ma ei söö. Tofu on kanale igati hea asendus, kuid rebitud kaer peekonile not so much. Mehele see meeldis, but I’m not a fan :D Kuna ma fännan vaid ülikreemiseid ja ebatervislikke pastasid, siis tuli siinne mu jaoks tsipa kuiv. Samas hea mõte on ka pastasse riivitud köögiviljad ära peita. Teinekord suurendaks köögiviljade kogust mitmekordselt. Ja serveerimisel tasub kindlasti lisada ohtralt maitsepärmi!

Idee siit.

kuuele (128 kcal/100 g

2019-04-21 18.04.37.jpg

  • 570 g tofut
  • soola, pipart
  • 240 g rebitud kaera
  • 210 g šampinjone
  • 290 g tomateid
  • 110 g sibulat
  • 30 g küüslauku
  • 150 g kõrvitsat
  • 255 g porgandeid
  • 500 g pastat
  • punet
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 200 ml vahukoort (panin 185 ml vahukoort ja 15 ml piima)
  • 750 ml kuuma puljongit

Pruunista tofu mittenakkuval pannil. Maitsesta soola-pipraga. Lõpus sega sisse ka rebitud kaer.

Pese ja tükelda seened ning tomatid. Haki sibulad ja küüslauk. Riivi või tükelda kõrvits ja porgandid. Pane kõik köögiviljad koos pasta ja maitseainetega potti, vala peale vahukoor ja kuum puljong, sega ning kuumuta keemiseni. Keeda rooga, kuni pasta ja köögiviljad on pehmed, u 10 minutit. Lõpus sega sisse tofu ja rebitud kaer.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s