Vegan pannišašlõkk

Mul polnud üldse usku nendesse kuivatatud sojatoodetesse, aga šašlõkk tuli üle ootuste hea. Just see veiniäädikaga pannilt läbi käinud sibul tegi kogu roa üliheaks. Teinekord lisaks rohkemgi sibulat! Soolakogus oli retseptis nii suur, et sojakastet enam lisada ei saanud ja asendasin selle mahedama Teriyakiga. Super idee! Pole liha nii ammu söönud, et mulle küll meenutas selle nätsket tekstuuri. Ootan juba oma esimesi taimseid jaane :)

Idee siit.

kahele (79 kcal/100 g)

2019-04-27 19.49.41-1.jpg

  • 125 g kuivatatud sojakotlette (pärast keetmist 390 g)
  • 2 spl õli
  • 3 sibulat (150 g)
  • 1 tl soola
  • 0,5 spl veiniäädikat
  • 3 spl sojakastet (kasutasin Teriyakit)

Leota sojakotlette tund-paar rohkes vees või keeda 10 minutit, kuni kotletid on pehmed. Kurna ja pigista üleliigne vesi igast kotletist korralikult välja. Aja pann kuumaks. Vala sinna õli ja ribadeks lõigatud kotletid. Lase enne esimest segamist paar minutit rahulikult praadida. Sega ning prae veel, kuni sojaribad on kergelt krõbedad ja kuldpruunid.

Lisa viiludeks hakitud sibul ja sool ning soovi korral veel supilusikatäis õli. Sega ning prae, kuni sibulaviilud on kuldpruunid. Lisa äädikas ja sojakaste. Sega ning prae veel minut-paar. Eemalda pann tulelt.

2019-04-27 19.16.33.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s