Kihilised sidruniruudud

Ei olegi päris kindel, mis neist ruudukestest arvan. Mõnusad mahlased ja hapukasmagusad olid need küll. Samas põhja ma väga ei fännanud. Tavaline nisujahust muretainas oleks rohkem meeldinud. Kihid läksid mul natuke segamini, aga see rikkus vaid välimust, mitte maitset.

Idee siit.

217 kcal/100 g

2019-05-01 10.11.58.jpg

Muretainas:

  • 50 g külma võid
  • 20 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 90 g speltajahu (kasutasin täisteranisujahu)
  • 1 muna (panin 35 g)

Tõsta külm tükeldatud või köögikombaini. Lisa suhkur, sool ja jahu ning töötle kõik ühtlaseks puruks. Lisa muna ja töötle massi seni, kuni moodustub ühtlane tainapall. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u 12 minutit, kuni tainapind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.

Köögikreemitäidis:

  • 200 g toasooja köögikreemi (või toorjuustu)
  • 1 muna
  • 45 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 spl sidrunimahla

Sega köögikreem ühtlaseks kreemjaks massiks, lisa muna, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl. Kalla eelküpsetatud põhjale ja aseta 160-kraadisesse ahju u 15 minutiks.

Sidrunikiht:

  • 2 muna
  • 70 g suhkrut
  • 80 ml sidrunimahla
  • poole sidruni riivitud koor
  • 15 g tärklist

Sega munad suhkruga ühtlaseks. Lisa sidrunimahl, -koor ja tärklis. Sega läbi ja kalla ettevaatlikult eelmisele poolküpsele vahekihile. Küpseta 160-kraadises ahjus u 25 minutit. Tõsta ahjust välja. Jahuta täielikult ja puista siis peale tuhksuhkrut. Lõika koogist ruudud. Kook on kõige parem jahedana, seega säilita seda külmkapis.

2019-05-01 09.59.50.jpg2019-05-01 10.12.03.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s