Mandli-vaarika toorpuder

Väga maitsev hapukasmagus toorpuder, mis on tegelikult mõeldud mandlipiima tegemisest üle jääva mandlimassi ära kasutamiseks. Kuna ma ise mandlipiima ei tee, siis purustasin niisama leotatud mandlid ära :P Teinekord kasutaks pigem mandlijahu, sest minu jaoks jäi puder natuke liiga tükiline. Kalorite rohkuse tõttu suurendaksin pisut kaerahelveste kogust ja vähendaksin mandlite oma.

Idee siit.

ühele (puder 195 kcal/100 g, vaarikamoos 100 kcal/100 g)

2019-05-04 11.24.41.jpg

  • 55 g mandleid (pärast leotamist 80 g)
  • 100 ml magustamata mandlipiima
  • 15 g vaarikaid
  • 25 g täisterakaerahelbeid
  • 15 g meelepärast jogurtit
  • 10 ml sidrunimahla
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 10 g mett
  • 3 g apelsinikoort

Moosiks:

  • 60 g vaarikaid
  • 20 ml vett
  • 20 g mett

Moosiks kuumuta vaarikaid kastrulis keskmisel kuumusel. Lisa vesi ja mesi ning kuumuta u 5 minutit, kuni vaarikad on pehmed. Vala moos õhukindlasse anumasse, jahuta ning hoia kasutamiseni külmikus.

Pudruks sega kõik koostisosad omavahel ning pane üle öö külmikusse. Serveeri hommikul moosi ning meelepäraste lisanditega.

 

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s