Ma pole just suurim chia-pudingu fänn, aga see versioon mulle meeldis. Hea võimalus viimast sügavkülmas olevat rabarberit ära kasutada.
Idee siit.
ühele (puding 80 kcal/100 g, moos 149 kcal/100 g)
Chia-puding:
- 30 g chia-seemneid
- 150 ml magustamata mandlipiima
- 1 tl vanillisuhkrut
- soovi korral 1 dl vahukoort (mina ei kasutanud)
- 120 g meelepärast jogurtit
Vispelda chia-seemneid, mandlipiima ja vanillisuhkrut, kuni segu hakkab paksenema ja seemned vedelikku endasse imema. Jäta 10 minutiks seisma.
Kui kasutad vahukoort, vahusta see pehmeks vahuks ning sega koos jogurtiga chia-seemne segule. Pane külmikusse. Mina hoidsin pudingut üle öö külmikus.
Küpsetatud rabarber:
- 120 g rabarberit
- 30 g pruuni suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Lõika rabarber väikesteks tükkideks. Sega see pruuni suhkrutega ning pane ahjuvormi. Küpsta 200-kraadises ahjus u 25 minutit. Mina kasutasin külmutatud (ja üles sulatatud) rabarberit, mille keetsin suhkrutega kastrulis moosiks.
Serveeri chia-pudingut rabarbrimoosiga.