Flammkuchen

Ka flammkuchen‘it pole ma kunagi söönud, nii et polnud aimugi, mida sellest oodata. Aga tulemus meeldis väga. Eriti see krõbe põhi. Tegin kaks tükki: ühe peekoniga (nagu algretseptis) ja teise šampinjonidega. Kahjuks jäi seente oma nats kuivaks, nii et need pole parim asendus lihavabaks variandiks :/ Soovitati süüa soojalt, aga mulle meeldis vist isegi külmkapikülmalt rohkem :P

Idee siit.

199 kcal/100 g

2019-05-17 17.57.26.jpg

  • 240 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl suhkrut
  • 25 g võid
  • 75 ml piima
  • 1 muna

Katteks:

  • 70 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 150 g peekonit (või šampinjone)
  • 150 g sibulat
  • pipart

Kuumuta ahi 250 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Töötle jahu, sool, suhkur ja või köögikombainis riivitud parmesani laadseks puruseks tainaks. Lisa piim ja muna ning töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Rulli jahusel pinnal õhukeselt lahti. Aseta põhi ahjuplaadile ja määri toorjuustuga.

Lõika peekon ja sibulad õhukesteks ribadeks ning raputa pirukale. Maitsesta pipraga.

Küpseta u 25 minutit, kuni põhi on kuldne ja krõbe. Serveeri kohe.

2019-05-17 17.56.50.jpg2019-05-17 18.01.55.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s