Ahjus üleküpsetatud caprese pastavorm mozzarella, basiiliku ja tomatikastmega

Kuigi tomatikaste pole just mu lemmikasi, siis rohke juust toidus tegi selle mu jaoks päris meeldivaks :P Kahjuks originaalretseptis soovitatud FS Goodsi konkreetset pastakastet ma poest leidnud, võib-olla oleks roog sellega paremini mekkinud. Parim asi oli aga see, kui kiirelt see õhtusöök valmis sai!

Idee siit.

kuuele (138 kcal/100 g)

2019-05-26 17.30.46.jpg

  • 500 g linguine või fettuccine pastat (kasutasin täisteraspagette; keedetult 1105 g)
  • 1,5 purgitäit FS Goods Itaalia pastakastet tomati ja basiilikuga (510 g; panin 610 muud pastakastet)
  • 325 g tükeldatud tomateid
  • soola ja pipart
  • 400 g mozzarella‘t
  • 30 g karulauku
  • 120 g riivitud parmesani

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees umbes minuti-paari jagu vähem kui pakendil märgitud keetmisaeg.

Kurna ning sega pastakastme ja tomatitega. Maitsesta soola, pipraga. Tõsta pool pastakogusest ahjuvormi. Puista sinna vahele tükeldatud mozzarella‘t, karulauku ja riivitud parmesani. Tõsta peale ülejäänud pasta ja säti sinna peale ülejäänud mozzarella ja riivitud parmesan. Tõsta eelkuumutatud ahju grillelemendi alla umbes 5 min kuni 7 minutiks, kuni juust on sulanud. Ära üle küpseta. Serveeri kohe.

2019-05-26 17.24.03.jpg2019-05-26 17.31.53.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s