Apelsini-kaneeliküpsised

Ülikrõbedad ja ideaalselt apelsinimekised küpsised. Ei muudaks midagi. Ainult et minu eeskujul ühel plaadil ei soovita küpsetada, sest siis tuleb pärast küpsised üksteise küljest lahti lõigata :D

Idee siit.

plaaditäis (447 kcal/100 g)

20190529_165435.jpg

  • 130 g pruuni suhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 apelsini riivitud koor (10 g)
  • 1 tl kaneeli
  • 100 g toasooja võid
  • 40 g muna

Sega kokku suhkur, 50 g jahu, küpsetuspulber, sool, apelsinikoor ja kaneel. Lisa või ja sega ühtlaseks massiks. Lisa muna. Viimasena lisa järele jäänud jahu ja sega ainult nii palju, et mass hakkaks ühtlaseks kokku.

Küpsiste vormimiseks on kaks võimalust:

1. Rulli saadud tainas endale meelepärase diameetriga vorstiks ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmikusse. Hiljem lõika ettevaatlikult nii õhukesed kettad, kui suudad.

2. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel hästi õhukeseks ja lõika meelepärase kujuga küpsised. Tõsta külma vähemalt 2 tunniks.

Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus 10 min kuni 15 minutit, kuni küpsised on äärtest pruunistunud (küpsetusaeg sõltub sellest, kui suured ja kui õhukesed küpsised tegid). Tõsta kohe restile jahtuma.

20190529_165425.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s