Gluteenivabad vegan küpsised

Mandlijahule omaselt muredad ja mahlased küpsised, millel parajalt maapähklivõi maitset.

Idee Instagramist.

12 tk (491 kcal/100 g)

20190529_162841.jpg

  • 60 g datleid
  • 3 spl vett
  • 145 g mandlijahu
  • 45 g (maa)pähklivõid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • vegan šokolaaditükke (panin 15 g tumedat ja 30 g piimašokolaadi)

Kuumuta ahi 175 kraadini. Esiteks purusta datlid veega ühtlaseks pastaks. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad peale šokolaaditükkide ning töötle köögikombainiga ühtlaseks tainaks. Sega hulka šokolaaditükid. Tõsta küpsised lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Mina vormisin käte vahel pallid ja vajutasin need plaadile natuke laiemaks. Küpseta 10 minutit või kuni küpsised on äärtest krõbedad. Jahuta 10 minutit ja naudi!

20190529_162832.jpg20190529_163048.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s