Cinnabonid

Kõige pehmemad ja mahlasemad kaneelisaiad ever! Lihtsalt imeline retsept.

Idee Teevi Pault.

12 tk (390 kcal/100 g)

20190529_172801.jpg20190529_173132.jpg

Tainas:

  • 250 ml piima
  • 6 g kuivpärmi
  • 450 g nisujahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 100 g toasooja võid

Kuumuta piim 45 kraadini. Sega pärm kuivainetega ja vala juurde piim, sega läbi. Viimasena lisa või ja sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Tõsta tainas kaussi, puista peale veidi jahu, kata kauss kilega ja aseta peale puhas köögirätik. Kergita 30 min kuni 60 minutit (nt 50-kraadises ahjus).

Täidis:

  • 100 g toasooja võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 2 spl kaneeli
  • 120 ml vahukoort (kerkinud rullide ülevalamiseks)

Vahusta või, lisa suhkur ja kaneel ning vahusta veel veidi, kuni saad ühtlase segu. Jäta toatemperatuurile ootele.

Rulli tainas jahusel laual 30 cm x 38 cm ristkülikuks. Määri täidis spaatli abil tainale. Alustades laiemast küljest, rulli tainas tihedalt kokku. Lõika 12 tükiks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud 23 cm x 33 cm kandilisse ahjuvormi. Kata pann rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida (või kuni saiad on saavutanud u kahekordse mahu).

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Soojenda vahukoor käesoojaks. Kui rullid on kerkinud, vala see ettevaatlikult üle rullide (see vajub enamasti vormi põhja, kuid küpsemisel imbub rullidesse). See tagab rullide nätskuse.

Küpseta 17 min kuni 19 minutit, kuni saiad on kuldpruunid ja keskmine osa tundub küpse. Küpseta pigem vähem kui rohkem.

Glasuur (tegin kahekordse koguse):

  • 35 g munavalget
  • 60 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 65 g toasooja võid
  • 0,25 tl vanillisuhkrut
  • 100 g toorjuustu
  • 1 spl sidrunimahla

Vahusta munavalge poole koguse suhkru ja soolaga kuni teravate tippude tekkimiseni. Seejärel vähenda miksri kiirust poolele võimsusele ja hakka 1 spl kaupa toasooja võid lisama. Pärast iga lisamist vahusta niikaua, kuni või on munamassis korralikult lahustunud. Kui kogu või on lisatud, hakkab kreem moodustuma ja saavutab ette nähtud paksuse.

Toorjuust hõõru teise poole suhkru, vanilli ja sidrunimahlaga ühtlaseks ning lisa seejärel valmis võikreemile. Mikserda korralikult ühtlaseks. Kata soojad saiad kreemiga ja naudi!

20190529_164650.jpg20190529_172046.jpg20190529_173118.jpg20190529_173254.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s